Yogalessen

Yoga is balans en rust vinden in je leven...

Yoga is thuiskomen bij jezelf...

 

Yoga biedt een tegenwicht aan ons druk, hectisch en vaak stresserend leven. Yoga helpt je om uit je hoofd en in je hart te komen, om van denken en doen naar voelen en ervaren te gaan. Je leert om je soms eindeloze gedachtenstroom even tot stilstand te brengen. Want dit is tenslotte waar het in yoga om draait: je mind tot rust brengen, kalmeren… En met je aandacht bewust en liefdevol naar binnen gaan, luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft, harmonie en rust vinden met jezelf om dan van daaruit je te openen voor de anderen en de wereld rondom je, het leven te omarmen, de dingen te aanvaarden zoals ze zijn, volop te genieten van de kleine dingen, te leven in het nu, dankbaar te zijn voor alles wat op je pad komt… 

Hier vind je alle info over de wekelijkse yogalessen met yogadocente Karen.

Kom gerust langs. Je kan op elk moment instromen en steeds meedoen op je eigen niveau.

Heel erg welkom !

Uurrooster

Maandag

Dinsdag


20u | Yoga Nidra

Woensdag


09u30 | Yin Yoga
20u00 | Yin Yang Yoga

Donderdag

Vrijdag


10u00 | Gentle Morning Flow

Zaterdag


10u20 | Dynamic Flow Yoga met Eline
11u15 | Pilates met Eline (vanaf sept om 11u45)

Tarieven

10-beurtenkaart*

€150

20-beurtenkaart*

€280

30-beurtenkaart*

€390

proefkaart (3 beurten - 3 weken)**

€33

losse les

€17

* 1 jaar geldig
** éénmalig per persoon te verkrijgen
 
 
Alle beurtenkaarten, proefkaarten en losse lessen kunnen aangekocht worden in de Momoyoga-app, of ter plaatse vóór de les (cash of payconiq).
Je kan ze gebruiken voor verschillende lessen per week.

Soorten yoga

Yin Yoga

 • elke woe om 9u30
 • tempo = traag en zacht

Een zachte en rustige vorm van yoga waarbij de yogahoudingen (asana’s) gericht zijn op het stretchen van het dieper gelegen bindweefsel en het versterken van de gewrichten. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend en liggend uitgevoerd, en worden langer aangehouden (3 tot 5 min). Door middel van je ademhaling, leer je je mentale grenzen kennen en verleggen, leer je loslaten, om zo meer rust en ontspanning te vinden in lichaam en geest. Er onstaat meer ruimte voor zachtheid en rust. Je komt liefdevol thuis bij jezelf.

Gentle Morning Yoga

 • elke vrijdag om 10u
 • tempo = rustig

Een zachte, rustige yogaflow met aandacht voor je lichaam en je ademhaling. Het lichaam wordt langzaamaan opgewarmd, spanning wordt losgemaakt, en de yogahoudingen volgen elkaar in een rustig tempo op. Door te focussen op de ademhaling breng je je aandacht naar binnen, kom je zachtjes uit je hoofd en in je lichaam, in je hart. De mind komt tot rust. Een heerlijke start van je dag.

Yin Yang Yoga

 • elke woensdag om 20u
 • tempo = zacht en dynamisch

Yin yang yoga combineert het zachte, trage, rustige van yin yoga, met het vurige, dynamische, krachtige van yang yoga. Een mooie balans tussen ontspanning en intensiteit. Tussen verstillen en energie. Tussen tot rust komen en krachtopbouw. Tussen zachtheid en actie. Balans.

Yoga Nidra

 • dinsdag om 20u
 • tempo = liggend

Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek, waardoor je in een staat komt tussen waken en slapen, de nidra-staat. Hier kunnen innerlijke dieperliggende spanningen vrijgelaten worden en kunnen ervaringen en herinneringen verwerkt worden. Yoga nidra helpt je ook beter te slapen, en het verhoogt je concentratie, creativiteit en energie. Het brengt rust, versterkt het immuunsysteem en het helpt tegen angst en depressie. Kortom, yoga nidra heeft een zeer helende werking op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Voor yoga nidra hoef je niets speciaals te doen of te kunnen, je ligt gewoon heerlijk comfortabel op je yogamatje met een deken over je heen en luistert naar de stem die je begeleidt naar de nidra-staat. Je lichaam komt in een heel diepe ontspanning terwijl je geest helder en alert blijft.

Dynamic Flow Yoga

 • elke zaterdag om 10u20
 • tempo = dynamisch

Een actieve, dynamische vorm van yoga die de nadruk legt op een aaneenschakeling (flow) van krachtige yogahoudingen (asana’s) die elkaar vloeiend opvolgen op het ritme van de ademhaling. Je lichaam wordt leniger én krachtiger. En je laadt zowel fysiek als mentaal je batterijen op. Na de les voel je je volledig ontspannen, en tegelijkertijd ook terug vol energie. Je ervaart meer innerlijke rust en je voelt je verbonden met jezelf, met de persoon die je werkelijk bent. Je komt thuis.

Pilates

 • elke zaterdag om 11u15 / vanaf sept om 11u45
 • tempo = dynamisch

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, coördinatie en concentratie verbetert. Tijdens de pilateslessen worden alle spiergroepen getraind en ligt de focus op het correct bewegen vanuit de 'core' (buik, lage rug en bekken). Je lichaam wordt sterker, stabieler en leniger, je krijgt een betere houding en typische rug-, schouder- en nekklachten worden aangepakt.

Elke yogales eindigen we met een welverdiende savasana, een zalig deugddoende eindontspanning.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, je leert goed luisteren naar je lichaam en doet mee op je eigen niveau.
 

Yoga op maat

Heb je het liever een beetje rustiger en heb je meer nood aan een yogales op maat ? Dan kan je een privésessie of een duosessie boeken.

* privéles: 75€ pp of 300€ voor 5 lessen (3 maanden geldig)

* duoles: 100€ per duo of 450€ voor 5 lessen (3 maanden geldig)

Of op zoek naar een yogasessie voor een groepje vrienden, familie, collega's ? Stuur me een mailtje en ik denk mee met jou over de mogelijkheden van een yogasessie op maat !