Yogalessen

Yoga is balans en rust vinden in je leven...

Yoga is thuiskomen bij jezelf...

 

Yoga biedt een tegenwicht aan ons druk, hectisch en vaak stresserend leven. Yoga helpt je om uit je hoofd en in je hart te komen, om van denken en doen naar voelen en ervaren te gaan. Je leert om je soms eindeloze gedachtenstroom even tot stilstand te brengen. Want dit is tenslotte waar het in yoga om draait: je mind tot rust brengen, kalmeren… En met je aandacht bewust en liefdevol naar binnen gaan, luisteren naar wat je hart je te vertellen heeft, harmonie en rust vinden met jezelf om dan van daaruit je te openen voor de anderen en de wereld rondom je, het leven te omarmen, de dingen te aanvaarden zoals ze zijn, volop te genieten van de kleine dingen, te leven in het nu, dankbaar te zijn voor alles wat op je pad komt… 

Hier vind je alle info over de wekelijkse yogalessen met yogadocente Karen.

Kom gerust langs. Je kan op elk moment instromen en steeds meedoen op je eigen niveau.

Heel erg welkom !

Uurrooster

Maandag

Dinsdag


19u00 | Yoga & Breathwork
20u30 | Yoga Nidra

Woensdag


09u30 | Yin Yoga
20u00 | Yin Yang Yoga

Donderdag

Vrijdag


10u00 | Gentle Morning Flow

Zaterdag

11u00 | Klassieke Pilates met Eline

Tarieven

10-beurtenkaart*

€160

20-beurtenkaart*

€290

30-beurtenkaart*

€405

proefkaart (3 beurten - 3 weken)**

€36

losse les

€18

* 1 jaar geldig
** éénmalig per persoon te verkrijgen
 
 
Alle beurtenkaarten, proefkaarten en losse lessen kunnen aangekocht worden in de Momoyoga-app, of ter plaatse vóór de les (cash of payconiq).
Je kan ze gebruiken voor verschillende lessen per week.

Soorten yoga

Yin Yoga

 • elke woe om 9u30
 • tempo = traag en zacht

Een zachte en rustige vorm van yoga waarbij de yogahoudingen (asana’s) gericht zijn op het stretchen van het dieper gelegen bindweefsel en het versterken van de gewrichten. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend en liggend uitgevoerd, en worden langer aangehouden (3 tot 5 min). Door middel van je ademhaling, leer je je mentale grenzen kennen en verleggen, leer je loslaten, om zo meer rust en ontspanning te vinden in lichaam en geest. Er ontstaat meer ruimte voor zachtheid en rust. Je komt liefdevol thuis bij jezelf.

Gentle Morning Yoga

 • elke vrijdag om 10u
 • tempo = rustig

Een zachte, rustige yogaflow met aandacht voor je lichaam en je ademhaling. Het lichaam wordt langzaamaan opgewarmd, spanning wordt losgemaakt, en de yogahoudingen volgen elkaar in een rustig tempo op. Door te focussen op de ademhaling breng je je aandacht naar binnen, kom je zachtjes uit je hoofd en in je lichaam, in je hart. De mind komt tot rust. Een heerlijke start van je dag.

Yin Yang Yoga

 • elke woensdag om 20u
 • tempo = zacht en dynamisch

Yin yang yoga combineert het zachte, trage, rustige van yin yoga, met het vurige, dynamische, krachtige van yang yoga. Een mooie balans tussen ontspanning en intensiteit. Tussen verstillen en energie. Tussen tot rust komen en krachtopbouw. Tussen zachtheid en actie. Balans.

Yoga Nidra

 • 1x per maand dinsdag om 20u30
 • tempo = liggend

Yoga Nidra is een diepe ontspanningstechniek, waardoor je in een staat komt tussen waken en slapen, de nidra-staat. Hier kunnen innerlijke dieperliggende spanningen vrijgelaten worden en kunnen ervaringen en herinneringen verwerkt worden. Yoga nidra helpt je ook beter te slapen, en het verhoogt je concentratie, creativiteit en energie. Het brengt rust, versterkt het immuunsysteem en het helpt tegen angst en depressie. Kortom, yoga nidra heeft een zeer helende werking op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Voor yoga nidra hoef je niets speciaals te doen of te kunnen, je ligt gewoon heerlijk comfortabel op je yogamatje met een deken over je heen en luistert naar de stem die je begeleidt naar de nidra-staat. Je lichaam komt in een heel diepe ontspanning terwijl je geest helder en alert blijft.

Yoga & Breathwork

 • 1x per maand dinsdag om 19u
 • tempo = rustig

Een breathwork-sessie is een combinatie van yoga-houdingen om meer openheid te creëren in de borst, maar ook om onze (ademhalings-)spieren te verstevigen en te versoepelen, zodat de klassieke en moderne ademhalingstechnieken nog beter kunnen inwerken op lichaam en geest. We gaan op een heel bewuste manier onze ademhaling observeren, reguleren en aanpassen. Elke sessie zoomen we dieper in op een bepaald thema en worden ademhalingstechnieken aangereikt die ook in het dagelijks leven kunnen worden gebruikt.

Klassieke Pilates

 • elke zaterdag om 11u
 • tempo = dynamisch

Pilates is een fysieke en mentale conditietraining die je kracht, flexibiliteit, coördinatie en concentratie verbetert. Tijdens de pilateslessen worden alle spiergroepen getraind en ligt de focus op het correct bewegen vanuit de 'core' (buik, lage rug en bekken). Je lichaam wordt sterker, stabieler en leniger, je krijgt een betere houding en typische rug-, schouder- en nekklachten worden aangepakt.

Elke yogales eindigen we met een welverdiende savasana, een zalig deugddoende eindontspanning.

De lessen zijn toegankelijk voor iedereen, je leert goed luisteren naar je lichaam en doet mee op je eigen niveau.
 

Yoga op maat

Heb je het liever een beetje rustiger en heb je meer nood aan een yogales op maat ? Dan kan je een privésessie of een duosessie boeken.

* privéles: 75€ pp of 300€ voor 5 lessen (3 maanden geldig)

* duoles: 100€ per duo of 450€ voor 5 lessen (3 maanden geldig)

Of op zoek naar een yogasessie voor een groepje vrienden, familie, collega's ? Stuur me een mailtje en ik denk mee met jou over de mogelijkheden van een yogasessie op maat ! 

Yoga in Aalter

Elke week geef ik 3 yogalessen in ArtA'A, het kunstencentrum aan het station van Aalter. 

* maandag van 9u30 tot 10u30: Gentle Morning Flow
* dinsdag van 19u tot 20u: Dynamic Flow Yoga
* dinsdag van 20u15 tot 21u15: Dynamic Flow Yoga

En 1x per maand is er yoga nidra op maandagavond van 20u tot 21u.

Inschrijven gebeurt online via de momoyoga-app. 
Voor meer info, stuur me gerust een mailtje naar yogaaalter@gmail.com.